evento/esdeveniment

Píndola tecnològica: aspectes clau per al desenvolupament d’aplicacions mòbils en el sector salut

Píndola tecnològica sobre aspectes clau per al desenvolupament d’aplicacions mòbils en el sector salut, el dijous 30 de juny, de 13.00 a 14.30 hores, de manera presencial en el edifici Foment ( Gandia) i en línia per zoom .

En el mercat, hi ha més de 165.000 aplicacions relacionades amb la salut, i la xifra va en augment. Aquestes eines faciliten el control, la comunicació i la informació de la nostra salut. La gran majoria estan dedicades a àrees de benestar, dieta i exercici, i el 22%, aproximadament, estan destinades a malalties, maneig, i control del tractament. Amb les aplicacions es brinda l’oportunitat d’identificar possibles problemes de salut, d’una forma primerenca, fet que motiva a adoptar una millor conducta en la salut.

El desenvolupament d’ aplicacions mòbils per al sector salut representa una excel·lent oportunitat d’innovar en la millora de la salut de la població, així com en la reducció de costos i temps en l’assistència sanitària, i de manera particular en els entorns d’associacions de persones i pacients.

Durant la píndola abordarem els conceptes bàsics del desenvolupament d’aplicacions en el sector salut, per a disposar d’informació sobre quan té sentit desenvolupar App pròpies, quan recórrer a App existents, quins aspectes han de ser tinguts en compte per al seu èxit, així com els principals reposadors.

L’objectiu final d’aquesta jornada és aportar informació que incentive la proposta de projectes d’investigació i innovació per part de personal sanitari, personal investigador universitari, associacions de persones i pacients, ajuntaments, mancomunitats i empreses.
PROGRAMA

Benvinguda a càrrec de Fina López representant de FAES 

13.00 h. Safor Salut, objectius de la jornada i com canalitzar reptes i idees de possibles projectes relacionats amb el desenvolupament d’App en el sector Salut. Exemples de reptes plantejats  per part d’associacions de persones i pacients de la Safor.

  • Equip tècnic Safor Salut.

13.10 h. Qué es una app , perquè serveixen i aspectes claus per al seu desenvolupament.

  • Salvador Rodrigo Cuñat, Locatec. 

13.20 h. Aplicacions mòbils en el sector salut. Apps com a producte sanitari i principals reposadors.

  • Antonio Martinez Millana. ITACA-SABIEN Tecnologies per a la salut i benestar  Universitat Politècnica de València

13.35 h. Taula redona. Reflexió sobre el paper de les aplicacions en l’àmbit de la salut, la seua necessitat i la seua accessibilitat . Principals barreres . 

13:35 Mesa redonda: reflexión sobre el papel de las aplicaciones en el ámbito de la salud, su necesidad y su accesibilidad

Modera

• Daniel Royo, Servei d’Atenció i Comunicació amb el Pacient. Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.
• Jesús Tomás, Campus de Gandia (UPV)
• Dolores Miñana, *Mancomunitat de municipis de la Safor
• Alicia Garrote, Terapeuta ocupacional HACLE La Pedrera.
• Fundació Espurna

14.00 h. Debat.

14.15 h. Tancament de la jornada.

  •       Rosa Andrés Lozano, gerent del Departament de Salut de Gandia 

[slideshare id=252101913&doc=presentacinpldoraappssectorsaluddef-220701094903-a838aec7]