Què és Safor Salut

Safor Salut és un programa de cooperació entre agents clau del  Sistema Valencià d’Innovació en salut en l’àrea territorial de La Safor i el seu entorn:

FISABIO-Departament de Salut de Gandia, FISABIO-HACLE La Pedrera, el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV), i la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES). Així mateix compta amb la col·laboració d‘institucionsassociacions de persones, pacients i ajuntaments, amb la finalitat de desenvolupar en cooperació innovació en productes i serveis.

Els seus objectius són:

El Campus de Gandia (UPV)

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) és una institució acadèmica jove, de gran dinamisme i en permanent adaptació al seu entorn socioeconòmic. El seu objectiu és formar professionals amb capacitat per a integrar-se en la societat i el seu mercat laboral i generar coneixement que contribuïsca al desenvolupament tecnològic i al progrés d’una societat moderna i avançada.

Una de les apostes més fermes és potenciar l’interès i facilitar l’acostament de la societat a la ciència i la investigació a través de la difusió de l’activitat en R+D i el foment de la transferència de coneixement des dels diferents equips d’investigació del Campus.

FAES

La Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES) és una organització sense ànim de lucre, la finalitat de la qual és la de representar, gestionar i defensar els interessos professionals i empresarials dels seus associats, atenent les seues necessitats d’informació, formació, assessorament i innovació.

FAES està integrada en les organitzacions empresarials CEV, CEPYMEV i CEPYMEVAL, i també en la Xarxa Empresarial de les Comarques Centrals de la Comunitat Valenciana (RECCCV). Actualment compta amb més de 20 associacions, la qual cosa la converteix en l’organització empresarial representativa de la comarca de La Safor.

FISABIO

La Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) és una entitat sense ànim de lucre de caràcter científic i assistencial, la fi primordial de la qual és el foment, impuls i desenvolupament de la investigació i innovació cientificotècnica, sanitària i biomèdica en la Comunitat Valenciana.

Fisabio integra i gestiona l’activitat científica de 18 departaments de salut de la Comunitat Valenciana, Fisabio-Salut Pública, Fisabio-Oftalmologia Mèdica, Centre de Transfusió de la CV. i 5 HACLES (Hospitals de Crònics i Llarga Estada). Ofereix servei a més de 1.500 professionals de la xarxa sanitària valenciana, especialistes que treballen en projectes d’investigació i innovació i assajos clínics gestionats a través de la Fundació. A més, coordina la Xarxa Valenciana de Biobancs.

Departament de Salut de Gandia

Demarcació geogràfica i poblacional en la qual es duu a terme la planificació, programació, gestió i coordinació de l’atenció a la salut tant en l’àmbit individual, com de la col·lectivitat.

El Departament de Salut de Gandia està dividit en vuit zones bàsiques de salut, que centren la seua activitat  en vuit centres de salut, 40 consultoris auxiliars i l’hospital Francesc de Borja, que ofereixen assistència a 176.957 habitants (dades SIP 2018) de les 31 poblacions de la comarca de La Safor i de deu municipis de La Vall d’Albaida.

Hospital (HACLE) La Pedrera

L’Hospital d’Atenció a pacients Crònics i de Llarga Estada, situat a Dénia, está dirigit a atendre pacients amb malalties cròniques o de llarga duració, amb un enfocament d’atenció integral multidisciplinària, terapèutic i cuidador, participatiu, sostenible i segur per al pacient i els professionals.

Institucions col·laboradores 

Mancomunitat de Municipis de la Safor, Ajuntament de Gandia,
 Fundación para la Investigación Sanitaria en la comarca de La Safor (AISSA), Asociación Española Contra el Cáncer Gandia, Asociación Diagnosticats de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica de Gandia i la comarca de la Safor (DIFFAC.GANDIA), Fundació Espurna, Asociación Parkinson Gandia-Safor, Associació de Familiars de malalts d´Alzheimer de la Safor (AFA La Safor), Districte Digital Comunitat Valenciana, Red de Institutos Tecnológicos de la Comunitat Valenciana (REDIT), Confederación Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) i Agro-Rural Innovation Hub (ARIhub).

Col·labora

Projecte finançat per

Actuació finançada per la Unió Europea a través del Programa Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027