evento/esdeveniment

Píndola tecnològica: Tecnologies per a la detecció precoç de malalties

Píndola tecnològica sobre tecnologies per a la detecció precoç de malalties, el dijous 28 d’octubre de 2021de 13.00 a 14.30 hores, a través de la plataforma en línia zoom.

La pandèmia de la Covid-19 ha posat en relleu la importància de comptar amb un sistema sanitari robust, dotat dels recursos i mitjans tècnics necessaris per a atendre la ciutadania. Una crisi sanitària com l’actual agreuja els problemes de llistes d’espera, alenteix proves, la situació de pacients crònics i redueix les visites mèdiques per malalties més enllà del coronavirus. D’ací la importància de comptar amb solucions tecnològiques que ajuden la detecció precoç de malalties i patologies.

En l’actualitat existeixen molts dispositius i aplicacions a aquest efecte, a més de la possibilitat de desenvolupament de solucions a mesura per a cada malaltia, i que permetran una millora de la qualitat assistencial i de la gestió hospitalària. En aquests moments disposem de les capacitats científiques i tecnològiques per a resoldre quasi qualsevol repte i integrar solucions disruptives. Tan sols falta identificar els casos d’interès.

L’esdeveniment té per objectiu aportar informació que incentive la creació de nous projectes d’investigació i innovació col·laboratius basats en aquesta tecnologia.

Per a això, s’abordaran els conceptes bàsics de la tecnologia relacionada amb la detecció precoç (tecnologia fotònica, intel·ligència artificial, apps…) aplicats al sector sanitari i s’analitzaran els desenvolupaments i els límits tecnològics existents a través d’exemples de d’èxit.

La jornada està dirigida al personal investigador del Campus de Gandia (UPV), personal sanitari del Departament de Salud de Gandia i de l’Hospital la Pedrera, empreses de la Safor i associacions de pacients.